Epävarmasta varmaksi

Onko sinulla epävarma tai jopa arka koira? Tämä kurssi on teille! Kurssille otetaan ainoastaan neljä koiraa kerrallaan, jotta voidaan taata yksilöllinen ja jokaisen haasteisiin paneutuva ohjaus.

Tällä kurssilla opit ohjaamaan koiraasi jännittävissä tilanteissa niin, että koiran itseluottamus ja varmuus kasvaa. Hyvän ohjauksen merkitys kasvaa potentiaalisesti, kun ohjaamme epavarmaa koiraa. Voimme joko auttaa koiraa, tai tarkoituksettomasti kasvattaa epävarmuuden tunnetta. 

1. tunnilla tapaamme luennon merkeissä ilman koiria ja päätämme luennon keskusteluun. Tämä kerta on tärkeä, koska tämän kurssin sisältöä muokataan aina sille osallistuvien koirien tarpeiden mukaan. 
2. tunnilla tapaamme koirat hallissa ja kartoitamme yksilöllisesti ongelmia ja haasteita. 
3. tunnilla teemme harjoituksia koirille jo tutussa hallissa.
4. kerralla seikkailemme Valkeakosken Eläinkeskuksen sisätiloissa. Harjoittelemme liukkaita alustoja, rappusia, erilaisten tuoksujen ja paikkojen kohtaamista, käytäviä ja tarvittaessa pimeitä paikkoja. 
5. kerralla tapaamme ennalta sovitussa paikassa esimerkiksi keskusta-alueella, missä kohtaamme erilaisia joka päiväiseen elämään kuuluvia ärsykkeitä ja teemme harjoituksia jokaisen koirakon tarpeiden mukaan.

Kurssin vetää Liisa Inomaa /Ongelmakorjaamo Vietti & Vaisto.